Esteban Crucci (FINMATUN)

Esteban Crucci, videorealitzador,  forma part de l’Associació Cultural FINMATUN.

FINMATUN és un col·lectiu de creadors de l’àmbit de les arts visuals, la música i la producció artística que, des del 2006, treballa de forma estable desenvolupant accions de creació, dinamització social i producció artística amb persones privades de llibertat i en contextos socialment desfavorits.

En la seva intervenció, l’Esteban ens mostra un resum del projecte de Videodansa fet amb col·laboració amb la companyia de dansa Natsnus, dins de diversos centres penitenciaris de Catalunya.

En les creacions de FINMATUN es treballa de forma horitzontal i col·lectiva, i tothom fa de tot per trencar amb la idea d’autoria. Es prioritza tant el procés com el producte, ja que es necessita una bona qualitat final per poder difondre l’obra per cercles que no siguin els purament penitenciaris i així trencar la invisibilitat de l’entorn carcerari.

També planteja varies qüestions que li creen contradiccions. D’una banda es planteja si fent projectes dins de presons el col·lectiu ajuda a obrir esquerdes en el sistema o si, per contra, el que fa és anar a favor d’aquest. També planteja dubtes sobre els modes de finançament i la dependència de les subvencions públiques i privades (bancs).

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s