Andrés Armengol: CIE i racisme d’Estat

armengol
L’ Andrés Armengol és membre de la campanya «Tanquem els CIE». Actualment és investigador doctoral al departament de filosofia de la UAB, essent el títol de la tesi  «Vulnerabilidad y formas contemporáneas de violencia sobre los cuerpos».
En aquesa ponencia s’explica les característiques dels CIE i les formes d’entrada. La reclusió es dòna per una falta administrativa, que podria ser pagada amb una multa, però s’hi apliquen criteris de risc de fuga o perillositat dels subjectes . El procediment de les detencions són per perfil ètnic.Les condicions dels CIE vulneren sistemàticament els DDHH, essent molt dificultoses les denúncies per part de les persones internes.La reclusió als CIE tenen com a finalitat l’expulsió als països d’origen. Les deportacions tampoc acompleixen les normatives internacionals essent la sedació forçada, la tortura i inclús la mort habituals en els procediments.

Finalment i a títol personal, l’Andrés usa la noció de camp de concentració d’Agamben per parlar d’un espai on es suspenen els drets i que està sota un estat d’excepció.

Més informació sobre Tanquem els CIE (anar)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s