Judit Font: Joves i marginalitats emergents

juditfont

Sociòloga i  professora associada a Treball Social de la  Unversitat de Girona. Actualment  és Coordinadora a l’Ateneu Popular 9 Barris.

Judit Font es centra en la seva experiència a Salt per parlar dels joves i les marginalitats emergents lligades a l’etnicitat i l’estigma territorial.

Diferencia entre la categoria construïda «joves», que expressa una etapa i una condició social depenent de la edat i uns processos de posicionament a la societat, dels joves com a  individus la situació dels quals està marcada per l’atur o la precarietat com a única forma de participació a la societat, la crisis de la meritocràcia, el consum coma forma de participació social i la inexistència de politiques de joventut de tipus nuclears. Definits des d’una perspectiva adultocràtica, se’ls entén com a problema o com a consumidors.

Posteriorment fa un repàs al concepte de marginació i a la forma en que se sumen les diferents capes estigmatitzants segons origen, etnicitat, territori, classe, edat i gènere per acabar construint l’altre des de nocions de perillositat. Aquestes construccions no afecten sols a l’autoconcepte que tenen els joves sobre si mateixos sinó que tenen conseqüències directes a com viuen l’espai públic, a la criminalització de les seves conductes i a la seva inclusió en el sistema penitenciari.

Referència Bibliogràfica:

«Los condenados de la ciudad. Gueto, periferias y Estado» de Loïc Wacquant

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s